وبلاگ شخصی علی رستمی:دیواره نوردی دنیای ازاد من

این وبلاگ متعلق به تمام عاشقان کوهستان می باشد

وبلاگ شخصی علی رستمی:دیواره نوردی دنیای ازاد من

این وبلاگ متعلق به تمام عاشقان کوهستان می باشد

نقش فعالیت های بدنی در زندگی روزمره

نقش فعالیت های بدنی در زندگی روزمره

ورزش و اثرات آن

 

ورزش و فعالیت های بدنی به دلایل مختلف از جمله تقویت عضلات و سیستم قلبی عروقی، بهبود مهارت های ورزشی، حفظ یا کاهش وزن و همچنین با هدف تفریح انجام می شود. 

تمرین بدنی منظم، سیستم ایمنی بدن را تقویت میکند و به جلوگیری از بیماری های زیادی مانند بیماری های قلبی و عروقی، دیابت نوع ۲ و چاقی مفرط کمک می کند. ورزش همچنین سلامت روانی را بهبود می بخشد، به جلوگیری از افسردگی کمک می کند و باعث حفظ و بهبود اعتماد به نفس میشود. ورزش حتی باعث خوش اندامی و افزایش جاذبه جنسی‌ فرد میشود که خود در بهبودِ بیشتر اعتماد به نفس موثر است. چاقی در کودکی، یک نگرانی در حال رشد جهانی است حال آن که ورزش به کاهش برخی از اثرات چاقی دوران کودکی و بزرگسالای مرتبط است. با توجه به طیف گسترده مزایای ثابت شده ورزش، پزشکان اغلب آن را داروی "معجزه" و یا "اعجاب آمیز" مینامند. 

ورزش در حفظ آمادگی جسمانی موثر بوده و به حفظ وزن مناسب، تراکم استخوان سالم، قدرت عضلانی و تحرک مفاصل، ارتقای فیزیولوژیکی تندرستی، کاهش ریسک جراحی و تقویت سیستم ایمنی بدن کمک میکند. 

نرمش و تمرینات بدنی ، جز بسیار باارزشی از ورزش است که باعث پیشگیری از بیماری و ناتوانی جسمی می‌شود. الگوی زندگی اگر شامل تمرینات بدنی باشد، فواید طبی چشمگیری به همراه خواهد داشت. یک برنامه مناسب ورزشی سلامت انسان را تضمین می‌کند و خطر بسیاری از بیماریهای متداول را کاهش می‌دهد. بنابراین ورزش مرتب می‌تواند طول عمر را افزایش دهد. 


اثرات مفید ورزش بر بدن انسان 

  • افزایش حداکثر جذب اکسیژن در بدن
  • افزایش کارآیی قلب از طریق حجم خون پمپ شده در یک ضربان
  • کاهش تعداد ضربان قلب و کاهش فشار خون
  • کاهش عوارض و احتمال مرگ و میر ناشی از نارساییهای قلبی
  • کاهش مقاومت عروقی برای عبور دادن جریان خون
  • افزایش جریان خون منطقه‌ای و نقل و انتقال اکسیژن به بافتها
  • افزایش توانایی بدن در مصرف اسیدهای چرب آزاد به عنوان سوبسترا در هنگام فعالیت
  • افزایش تولید لیپوپروتئینهای سنگین که برای بدن مفید هستند
  • افزایش و بهبود تحمل بدن در هنگام تمرین
  • کاهش و یا از بین بردن چاقی و افزایش قدرت عضلانی
  • افزایش تولید اندروفینها که مخدرهای درونی هستند
  • افزایش تولید عرق به هنگام فعالیت که در نتیجه تحمل بدن در برابر گرما بالا می‌رود
  • جلوگیری از استئوپروز یا پوکی استخوان در صورت انجام تمرینات تحمل وزن.
  • افزایش تحمل گلوکز در بدن
  • افزایش تحمل کار بدنی و کاهش تنگی نفس در بیماران مبتلا به انسداد مزمن ریه

 

نقش ورزش در پیشگیری از پوکی استخوان

در برنامه ورزشی مربوط به پیشگیری از استئوپروز نیز باید نیازها و محدودیتهای فرد را در نظر گرفت، در بین ورزشها آنهایی که بیشتر به تمرینات بدنی تحمل وزن وابسته‌اند غالبا در افزایش حجم استخوان موثر هستند. بنابراین متخصصان ورزشی باید ورزشهای تحمل وزن مانند پیاده روی ، گلف و تنیس را برای افراد مستعد استئوپروز توصیه کنند. 


تاثیر ورزش بر دیابت

در بیماران مبتلا به بیماری قند نوع دوم، نیاز به انسولین برای سوخت و ساز گلوکز ، بر اثر ورزش کاهش می‌یابد زیرا در حین ورزش و بعد از آن حساسیت بافت اسکلتی و بافت چربی نیز به انسولین افزایش می‌یابد و تولید گلوکز کبدی در بدن نیز کمتر می‌شود. هر گاه بیمار تمرینات بدنی منظم را در برنامه عادی زندگی خود قرار دهد، باید انتظار داشت که نیاز او به انسولین کاهش می‌یابد. ورزش دائمی می‌تواند از اثرات زیانبار دیابت در زندگی بیمار بکاهد و دستگاه قلبی - عروقی را متناسب سازد. 


تاثیر ورزش بر بیماری های قلبی-عروقی

برای فردی که در خانواده‌اش بیماری قلبی-عروقی زودرس سابقه دارد، یک رژیم ورزشی مرتب می‌تواند احتمال وقوع سکته و سایر حوادث قلبی-عروقی را کاهش دهد. ورزش مرتب باعث بهبود نسبت چربی در سرم خون می‌شود، می‌تواند فشار خون را کاهش دهد و اثر ضد فشار خون و ورزش ، مستقل از اثر آن روی کاهش وزن یا تغییرات ناشی از آن در کارآیی اندامها است.

 

 

تاثیر ورزش بر سرطان

ورزش برای مبتلایان به سرطان نیز توصیه می گردد، چرا که ورزش می‌تواند از عوارض وخیم بیحرکتی بیمار بکاهد و احتمالا دستگاه ایمنی بدن را تقویت کند. نوع ورزش باید متناسب با شرایط فرد بیمار تجویز شود (طبق نظر متخصص مربوطه)


تاثیر ورزش بر تناسب فیزیکی و گذران عمر

هر چه سن آدمی بیشتر می‌شود، اثرات فیزیولوژیک افت عملکرد بدن زیادتر می‌شود. افزایش سن باعث تحلیل رفتن قدرت عضلات و کاهش تعداد فیبرهای عضلانی می‌شود. ورزش مادام‌العمر می‌تواند سرعت تحلیل رفتن عضلات را کم کند و عضلات را تقویت کند. ورزش و تمرینات بدنی در افراد مسن‌تر باعث بهبود کارکرد اعضای بدن می‌شود. تمرینات ورزشی مرتب ، سرعت تنزل قدرت بدنی در گذر عمر را کمتر می‌کند. به نظر می‌رسد این نتایج مثبت بخاطر تاثیر تقویتی ورزش روی سلسله اعصاب باشد و نه بازسازی عضلات. 


آیا درمان غیر دارویی فشار خون ممکن است؟

بر طبق گزارش پنجمین گردهمایی ملی "کشف و ارزیابی و درمان فشار خون" آمریکا که در سال 2001 چاپ شد، ورزش متوسط درمان غیر دارویی فشار خون است.


نقش ورزش در پیشگیری از بیماری ها

با انجام ورزشهای مناسب می‌توان از ابتلا به بسیاری از بیماریها پیشگیری کرد. با رشد روز افزون علوم ورزشی و ایجاد دیدگاههای مناسب در زمینه برنامه ریزی و طراحی تمرینات ورزشی جهت افراد مختلف خصوصا بیماران ، در بسیاری از کشورها کلوپهای ویژه ورزشی برای بیماران مختلف ایجاد شده که عامل مهم کاهش معلولیت ناشی از عوارض بیماری و ایجاد روحیه نشاط و سرزندگی در این افراد می‌گردد. 

روشهای پیشگیری و درمان در علم پزشکی از دیر باز تا‌کنون رو به توسعه و رشد بوده و محدود به درمانهای دارویی نمی‌باشند. توجه به ورزش و فعالیت بدنی به عنوان راهکار اصلی پیشگیری و نیز درمان بسیاری از بیماریها محسوب شده و عامل ایجاد سلامت عمومی و کاهش سطح ناتوانی در جمعیت بیمار می‌گردد. بسیاری از این بیماریها ، همچون دیابتنوع دوم و بیماریهای قلب و عروق ، قابل پیشگیری هستند و در جامعه صنعتی امروز ، توجه به ورزش را به عنوان موثرترین عامل پیشگیری در نظر می‌گیرند 

http://barzkar2.persianblog.ir/post/467/

زانو (The Knee)

زانو (The Knee)

 

زانو از سه استخوان تشکیل می گردد:

*استخوان ران (فمور)

*استخوان درشت نی (تیبیا)

*کشکک (پاتلا)

 

تصویر زیر:

 

 

 

سه استخوان فوق در ناحیه زانو، مفاصل زیر را تشکیل می دهند:

*مفصل درشت نئی-رانی (مفصل تیبیوفمورال) یا مفصل زانو که شامل:

**مفصل تیبیوفمورال داخلی

**مفصل تیبیوفمورال خارجی

*مفصل کشککی-رانی (مفصل پاتلوفمورال)

 

مجموعه زانو (کمپلکس زانو) از نمای طرفی در تصویر زیر:

 

 

مطالب مرتبط

رباطهای زانو (Knee ligaments)

رباط صلیبی قدامی(Anterior cruciate ligament)

رباط صلیبی خلفی (Posterior cruciate ligament)

رباط های طرفی داخلی و خارجی (MCL & LCL)

عضلات مفصل زانو (Knee joint muscles)

آسیب منیسک خارجی(Lateral meniscus injury)

آسیب منیسک داخلی(Medial meniscus injury)

 

  

لیگامانهای زانو

رباط ها (لیگامان ها)ی زانو

رباط ها یا لیگامان ها نوارهای محکمی هستند که یک استخوان را به استخوان دیگر متصل می کنند و باعث ثبات و پایداری مفصل می گردند. بنابراین لیگامان ها از دررفتگی مفصل جلوگیری می کنند. بسیاری از رباط ها در نواحی مفاصل متحرک (مفاصل سینوویال) با کپسول مفصلی یکی شده و باعث تقویت کپسول مفصلی می گردند. در زانو برخی از رباط ها باعث اتصال منیسک ها به استخوان ها ی زانو می گردند (مانند رباط های کروناری، منیسکوفمورال و منیسکوفیبولار).

رباط های زانو عبارتنداز:

*رباط صلیبی جلویی (Anterior cruciate ligament) یا رباط متقاطع جلویی (قدامی) یا ACL

*رباط صلیبی پشتی (Posterior cruciate ligament) یا رباط متقاطع پشتی (خلفی) یا

PCL

 

*رباط طرفی داخلی (Medial collateral ligament) یا رباط جانبی داخلی یا

MCL یا رباط طرفی درشت نئی

*رباط طرفی خارجی (Lateral collateral ligament) یا رباط جانبی خارجی یا

LCL یا رباط طرفی نازک نئی

 

رباط های اصلی زانو در تصویر زیر:

 

 

*رباط رکبی مایل یا رباط پوپلیتئال مایل (Oblique popliteal ligament) که از تاندون عضله سمی ممبرانوسوس مبدا می گیرد که فیبرهای آن به صورت مایل صعود کرده و به کوندیل خارجی ران و خط بین کوندیلی متصل می گردد.

*رباط رکبی قوسی یا رباط پوپلیتئال قوسی (Arcuate popliteal ligament). به شکل Y است که از سر فیبولا (استخوان نازک نی) مبدا می گیرد و به ناحیه بین کوندیلی تیبیا (استخوان درشت نی) و اپی کوندیل خارجی فمور (استخوان ران) متصل می گردد که این قسمت اخیر درارتباط با سر خارجی عضله گاستروکنمیوس (عضله دوقلو) است.

لیگامان های پوپلیتئال مایل و قوسی در تصویر زیر:

 

 

 

 

 

*رباط زانویی عرضی (Transverse genual ligament) یا رباط عرضی (Transverse ligament)که شاخ های جلویی دو منیسک (منیسک داخلی و خارجی) را به هم وصل می کند. این لیگامان در ۴۰ درصد از افراد وجود ندارد.

*رباط منیسکی-رانی جلویی (رباط منیسکوفمورال قدامی) (

Anterior meniscofemoral ligament or Ligament of Humphrey

) که شاخ پشتی منیسک خارجی را به کوندیل داخلی ران متصل می کند. این رباط در جلوی رباط صلیبی پشتی (PCL) قرار دارد.

*رباط منیسکی-رانی پشتی (رباط منیسکوفمورال خلفی) (

Posterior meniscofemoral ligament or Ligament of Wrisberg

) که شاخ پشتی منیسک خارجی را به کوندیل داخلی ران متصل می کند.این رباط در پشت رباط صلیبی پشتی قرار می گیرد.

تصویر زیر:

 

 

در بیشتر افراد فقط یکی از رباط های منیسکی-رانی وجود دارد و گاهی هر دو رباط ممکن است در یک شخص مشاهده گردد.

*رباط منیسکی-نازک نئی (Meniscofibular ligament) (رباط منیسکوفیبولار) که در ۸۰ درصد از مفاصل زانو وجود دارد، منیسک خارجی را به سر فیبولا متصل می کند.

*رباط های تاجی یا رباط های کروناری (Coronary ligaments) یا رباط های منیسکی-درشت نئی (رباط های منیسکو تیبیال) (Meniscotibial ligaments) که شامل دو رباط است:

**رباط کروناری داخلی (Medial coronary ligament) که منیسک داخلی را به کوندیل داخلی تیبیا وصل می کند.

*رباط کروناری خارجی (Lateral coronary ligament) که منیسک خارجی را به کوندیل خارجی تیبیا متصل می کند 

گراب،گُراب،گرم اب

 

به نام خدا   

سنگنورد نیشابوری در گراب    

 

 

 

 با سلام ودرود به خوانندگان وبلاگ سنگنورد نیشابوری(علی رستمی) alirostamy

در نیمه روز شنبه به مورخ ۱۸/۳/۹۲به همراه دوستان خوبم اقایان رضا دهنوی و علی ظفر مهاجر در ساعت ۳ بعد از ظهر به دنبال یک برنامه شهرستان راترک کردیم که یکی از اهداف این برنامه رفتن به منطقه گراب واقع در ۴۹کیلومتری جاده قدیم نیشابور به مشهد قرار دارد که با ادرس زد نقیصی که از منطقه داشتیم راه افتادیم.که خوشبختانه در ساعت ۴ موفق به یافتن انجا شدیم.یک طناب باخودمون بردیم برای اطمینان.شنا شیرجه پرش از ارتفاع جاتون واقعا خالی منطقه خلوت ما بودیم و ما و... خلاصه اب بازی تموم شد ما لباس پوشیدیم واز چشمه های کوچکی که در اطراف بود دیدن کردیم و راه را به یک جای دیگر اغاز کردیم که هرچی بگم کمه وکم که ادامه این ماجرا خود داستانی است که حالا حالا ادامه دارد.(یافتن یک منطقه با چندین روز  کار فنی که خواهم نوشت).. .  

خواص ان 

این چشمه دارای آب معدنی با خواص درمانی فراوان می‌باشد. این نوع آب‌ها افزاینده ادرار، و به دفع مواد زاید کمک می‌کنند. از خواص درمانی آن کمک به بهبود، بیماری های مفصلی ، ازدیاد ترشحات بزاق ،‌صفرا. معده و لوزالمعده است. آب این چشمه ها عموما در درمان بیماری های مفصلی اثر بخش است  

دیدن و رفتن به اونجا حتی برای یک بار خالی از لطف نیست .من و دوستانم تصمیم داریم این برنامه را به کرات اجرا کنیم. 

چشمه گراب و سنگنورد نیشابوری.چشمه گراب و سنگنورد نیشابوری.چشمه گراب و سنگنورد نیشابوری.چشمه گراب و سنگنورد نیشابوری.چشمه گراب و سنگنورد نیشابوری.چشمه گراب و سنگنورد نیشابوری.چشمه گراب.چشمه گراب.چشمه گراب و سنگنورد نیشابوری.چشمه گرابو سنگنورد نیشابوری.چشمه گراب و سنگنورد نیشابوری.چشمه گراب و سنگنورد نیشابوری.چشمه گرابو سنگنورد نیشابوری.چشمه گرابو سنگنورد نیشابوری

 

علت این همه تکرار خواندن شما و استفاده از این اب درمانی است. به امید سلامتی و تندرستی

یک خاطره خوش

به نام نامی دوست 

سلام به تمام بازدید کنندگان وبلاگ سنگنورد نیشابوری.  

 

برنامه سنگنورد نیشابوری در مورخ ۱۵/۳/۹۲ صعود به قله سرسبز بینالود بوده به همراه دوستانش از کاشان  

 

 

    

چند روز قبل از برنامه دوستانم با اقای علی مهاجر هماهنگ کرده بودن روز ۱۴وارد نیشابور شده بودن و از قدمگاه،خرو،خیام،عطار،کمال الملک وامام زاه محروق دیدن کرده بودن.و برای ۲شب اقامت در خانه معلم جا رزرو کرده بودن روز ۱۵ در ساعت ۵صبح برنامه خودمان را با حضور سنگنورد نیشابوری و اقایان علی ظفر و حمیدمهاجر و خانم نصیری به اتفاق۱۹نفر از دوستان کاشانیم اغاز کردیم.توسط ۲دستگاه نیسان وارد منطقه شدیم و راه را تا پای کتل نردبان ادامه دادیم.در ساعت ۶:۳۰ به کتل نردبان رسیدیم و با گامهای اهسته ونفسهای شمردهبه بالا حرکت کردیم تا اینکه  در ساعت ۹:۴۵ به جان پناه رسیدیم و تا ۱۰:۴۵به صرف صبحانه مشغول شدیم که جای دوستان هم خالی بود.بعد انجارا ترک کردیم تا دوستانمان قله را صعود کنند.دوستانم عجله نداشتند و با تمعنینه کامل به دیدن مناظر و لذت بردن مشغول بودن.تیمی ارام، مهربان ،وبامحبت که از با هم بودن بسیار لذت میبردند در جمع تیم پیشکسوتانی بودن که با توجه به کهولت سن زیاد با خونسردی و تمعنینه گام برمیداشند.مرحبا بر همت کسانی که هیچ چیز جلودار راهشان نیست.قله در ساعت ۲:۳۰صعود شد لبخند رضایتبخشی چهره دوستان را به خاطر صعود همه تیمشان اراسته بود تیم بعد از صعود قله و شادی و گرفتن عکس  راه را به طرف جان پناه ادامه داد تا در ساعت۵:۳۰در جان پناه به صرف نهار مشغول شون.جانپناه ترک کردیم  وراهماان را تا پایین ادامه دادیم.چهره  های شاد وخورسند دل گرم کننده بود.با ارزوی شادی و مسرت برای شما و تمام اغضای تیم کاشان.پاینده و پیروز باشید.سنگنورد نیشابوری علی رستمی.

تحلیل سنگنورد نیشابوری از سنگنورد

به نام خدا

 تحلیل سنگنورد نیشابوری  علی رستمی از سنگنورد  

سنگنورد: کسی هست که با کمی شجاعت و یک نمه قدرت و بینهایت دانش نداشته به دنبال پیدا کردن علم میرود با جرات. 

شجاعت : نیروی درونی که انسان با داشتنش و دانش فراوان به سمت یک یک صعود موفق هدایت میکند. 

حماقت :نیرویی درونی که فرد بی دانش را تا قعر یک دره و تا رسیدن به مرگ هدایت میکند. 

قدرت: داشتن کمترین امادگی برای شروع یک مسیر بی پایان و لامتناهی. 

امادگی :داشتن دانش اینکه همه ام ضعف است و من میتوانم. 

دانش : قبول داشتن این مطلب که هیچ نمی دانم و هیچ نفهمیده ام و راه رفتنی است. 

ریسک :باتمام دانش بسیارم  و باتمام قدرت نامتناهی ام و تمام اراده ام  باز صعود در توانم نیست و نمی شود اما میروم. 

صعود : تلاشی ناچیز برای بدست اوردن هدف را گویند.

 

کرده :قسمی نا گسستنی تا رسیدم به مرگ با  دشمن خویش.

 

هم طناب : دشمن خونی یک دیواره نورد که تا پای مرگ با او خواهد رفت.

 

طناب : رشته ای از حیات.

 

سنگ :دوستی صمیمی بد تر از دشمن.

 

دیواره :هم خونی جدا نشدنی.

 

ا رتفاع : به پست ترین نقطه یک سنگ بزرگ صعود شده میگویند.

 

در اخر میگویم برای سنگنوردی کمی جرات  بینهایت دانش و کمی قدرت لازم است تا مسیری صعود شود.  

افکار سنگنورد نیشابوری از دنیای بی انتهای دیواره نوردی